HATS
Hevring Amatør Teater Selskab
CVR-nr. 31394279

   læs også:
    Hallen Blåhvalen
    HATS selvstændig forening

    Sponsorliste kan ses i bunden af denne side
    En stor tak til sponsorerne, der gør mange ting mulige!

   
tilbage til forsiden  

    se HATS-folder 

 

Om HATS
I 2006 blev HATS til en selvstændig forening, men det hele begyndte nogle år tidligere som en aktivitet under beboerforeningen. Det startede som en god idé i 2002, efter at Gøglerprojektet, der var sat i gang året før, blandt andet havde medført, at byen havde fået en friluftsscene. Den skulle bruges til noget. Et offentligt møde viste overvældende interesse for ideen om at lave teater, og snart var over 100 personer i alle aldre (samt dyr) i fuld sving med at øve optræden, musik, dans og sang og med at sy kostumer samt lave kulisser med henblik på den første store forestilling på Viften: vores egen udgave af Hamlet: Hamleth.

Interessen for det årlige friluftsspil holdt i en del år, og HATS hentede sine deltagere langt ud over lokalområdet. Vi har kun haft få principper: alle der ville være med skulle med, og vi insisterede på selv at skrive vore stykker. På den måde opførte vi original dramatik (selv om vi stjal med arme og ben), der fungerede fint med blandingen af unge og ældre, øvede og nye. Det skulle være morsomt og lidt plat ind imellem, og der måtte gerne være et lokalt islæt. Således blev alle stykkerne skrevet til at foregå i Hevring og omegn. Hevring, Danmarks midtpunkt!

Generelt var der i omegnen af 30 skuespillere, hvortil kom musikere, sangere, kostumefolk, kulisse- og rekvisitmagere, sminkøser, scenearbejdere og endelig ikke at forglemme alle de mange frivillige blandt andet fra beboerforeningen, som fik arrangementerne til at køre. Der skulle sælges billetter, sættes bænke og telte op, skaffes mad og drikke, passes boder - og bagefter skulle det hele pakkes ned igen.

Hvert år med friluftsspil har vi været så heldige at skaffe en kendt person til at stå som protektor for årets store begivenhed.

HATS har udviklet sig til at arrangere meget forskelligt, for eksempel kurser for interesserede unge skuespillere; kurser der mundede ud i mindre skuespil, som deltagerne selv har været med til at lave. Således stykket om H.C.Andersen, som i 2005 blev opført med anerkendelse og støtte fra H.C.Andersen-fonden som en del af fejringen af H.C.Andersen året (med ret og pligt til at bruge det officielle logo). I 2006 handlede det om renæssancen og folk omkring Christian d. 4. Vi havde en dygtig fortæller og instruktør fra Ebeltoft, Lisbeth Weitemeyer, til at øve de involverede i kunsten at nå ud over rampen. Det var imponerende hvad de nåede, og det var en fryd at se dem udfolde sig. 


Skuespillerteltet

Koncentration

På Gl. Estrup

Ydermere optrådte og optræder mindre grupper ofte ved by- og gadefester, på plejehjem og mange andre steder med julefortællinger, improviseret gadeteater med mere.


Det årlige arrangement for pensionister
HATS tog initiativ til og organiserer traditionen med et årligt gratis arrangement for pensionister, sponsoreret af lokale banker og erhvervsdrivende, med underholdning af en kendt entertainer og HATS-folk.

 
 • 2003 - Jørn Hjorting
 • 2004 - Grethe Sønck
 • 2005 - Bjørn Tidmand
 • 2006 - Lille Palle
 • 2007 - Bjarne Lisby
 • 2008 - Johnny Reimar
 • 2009 - Bjørn og Johnny
 • 2010 - Keld og Hilda Heick
 • 2011 - James Rasmussen trio (Four Jacks)
 • 2012 - Fede Finn & Funny Boyz
 • 2013 - Jørn Rosenville
 • 2014 - Peter Vesth
 • 2015 - Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen
 • 2016 - Bjørn og Okay
 • 2017 - Johnny Reimar
 • 2018 -

 

 

 


Pensionist-arrangement 2006. 
Godt besøgt! 
Se billeder  
2008 Johnny Reimar i Blåhvalen

Hats selvstændig og kulturforening
I sommeren 2006 tog vi beslutningen om at etablere Hats som selvstændig forening, nu med et bredere formål som kulturforening. Vi tilstræber stadig at fungere på basis af engagement og uden unødigt bureaukrati. Det koster ikke noget at være aktiv hos os.
Byens gøglere har også tilsluttet sig Hats.
Vi forventer til stadighed - efter lyst og energi - at udvide aktiviteterne med andre spændende ting. Bl.a. har vi startet et forlag, Hevring Amatør Forlag.
I september 2006 havde vi en hyggelig aften og fest med gratis 25 års jubilæumskoncert med det lokale D'mænds, som i mange år sammen med Michael Kiørboe også har stået for den musikalske del af friluftsskuespillene.

Som det første nye kastede Hats i 2007 sig ud i at arrangere stor koncert med Country Sisters fra Tjekkiet i hallen Blåhvalen i Hevring, hvortil der kom hundreder af tilskuere fra nær og fjern. Se billeder
Succes'en blev gentaget i årene efter, i 2008 og 2009.
Såvel i 2008 som i 2009 og 2010 har Hats desuden arrangeret Oktoberfest i Blåhvalen med Auner Alpenspektakel fra Tyrol.

2009 kom endnu et arrangement til: Kulturfestivalen KULTUR UDEN GRÆNSER.
Her uddeltes GRÆSRODSPRISEN for første gang. Den gives til personer, som på ulønnet basis har gjort en bemærkelsesværdig indsats i lokalområdet.


 
 

 


2008 Auner Alpenspektakel fra Tyrol


2008 Handicappede leger med


2009 Festlig fest for Hats'ere
i remisen i Allingåbro


2009 Kultur uden grænser


2011 Filmprojekt: vores egen udgave af
Mordet i Orientekspressen

 


 Gratis jubilæumskoncert med D'mænds

Country Sisters på scenen i Blåhvalen

 

Det årlige friluftsskuespil

Det årlige friluftsskuespil var i mange år hovedbegivenheden i Hats. Til sidst ebbede gejsten dog efterhånden ud, og der opstod lyst til at prøve noget andet. Mange af os tænker tilbage på de glade års oplevelser og fællesskab som noget helt særligt at have været med til. Måske opstår lysten igen på et tidspunkt?

     
 
2011 - Vi er røde, vi er hvide
Der blev fejet noget ind under gulvtæppet, brugt magi og regnet på kugleramme i fejringen af 25-året for den danske succes ved VM i fodbold i 1986.
For første gang forsøgte vi at spille indendørs i Blåhvalen. Det var en helt anden oplevelse.
 
 
Astronauterne gør klar til månevandring lige inden tæppet går op
2010 - Hvorfor må jeg ikk' få Beatleshår?


2009 - ÅH! Mamma Mia...
Aktørerne synes selv dette års skuespil var meget vellykket med en god blanding af skuespil, sang og musik - og en cancan blev vi heller ikke snydt for!
Stykket udspillede sig i starten af 70'erne, hvor Simon Spies på grund af oliekrisen overvejede at gøre Norddjursland til det nye Mallorca og indlogerede sig på Dalgaard Camping (Camping Casa del Valle) - lige ved siden af den årlige Bibel Camping, hvor de unge Gasolinere ved en fejl kom til at bo.
Masser af musik, lattergas og komik!

Årets protektor blev skuespilleren Jens Pedersen, som i mange år også har undervist professionelle skuespillere på bl.a. Århus og Ålborg teatre. Vi håber Jens vil være med til noget sjov med os i fremtiden.

2008   ELVIS - Holdt! Hvem Synger?

Man ville ikke tro det, hvis man ikke lige vidste, at Hats er til at stole på: at Elvis under sin udstationering i Europa faktisk lå i Hevringlejren! Dette år blev musikken hevet helt op på scenen i form af Hats' gode støtter Demænds.

Årets protektor var Bent Fabricius-Bjerre.

 2007 - Kampen om Møllegården
Året var 1914 - året før kvinderne fik stemmeret. På Møllegården har Manuel problemer med terminerne, og freden i Allingåbro - ikke mindst i sognerådet og i kirken - forstyrres af kvindesagsforkæmperen Thit Jensen. Men også brødrene Gandhi og en omrejsende teatertrup sætter uventet liv i kludene.

Årets protektor var Jytte Abildstrøm, som optrådte for os i forbindelse med indvielsen af Blåhvalen.

Se billeder

 
2006 - Mens vi venter på Monty
Stykket foregik i de sidste uger af besættelsen, og Hevring og omegn måtte lægge ryg til adskillige flygtninge, bl.a. en meget musikalsk familie fra Østrig, som kom til at tage en forkert vej på vej til Schweiz. Vigtigst var dog Pom Fritz og Monty - undskyld lord Butterbread, som startede stykket med at hænge fast i træer i deres faldskærme på Hevring hede. 
For første gang kunne vi præsentere en filmstump, en tysk ugerevy, der harmedes over nogle karikaturtegninger af Føreren.
Årets protektor var Bent Fabricius Bjerre, som blandt meget andet har komponeret musikken til Matador.


Se billeder      
se filmstumpen: Allo igenigen5.wmv 

 Protektor 2005  Nils Malmros

2005 - JEPPE.COMmedia og æventyr        
Protektor for årets skuespil var filminstruktøren Nils Malmros, kendt for sine fremragende film, hvor han i høj grad anvender amatører som skuespillere. Vi er i HATS stolte af, at han fik øje på Ida Pallesens talenter og engagerede hende til en rolle i sin nye film, som skal optages over tre år.

For første gang udnævnte vi en æres-skuespiller: Ole Thestrup, som fremførte en moderne Jeppe-monolog.

Stykkets handling var inspireret af Holbergs Jeppe, Nille, Erasmus (Æ-Rasmus, æ Rasmus) m.fl. og H.C.Andersens eventyrfigurer, blandt andet Klods Hans. Og såvel den karske Holberg som den irriterende romantiske Andersen blandede sig i handlingen undervejs.

 

2004 - Halløj på Kurbadet                        
Årets protektor var Søren Østergaard, som især med sit Zirkus Nemo og sit muntre væsen har været til stor inspiration for os.

Stykket foregik ca. i 1920'erne (radioen var lige opfundet) på Kurbadet Bollegård ved Hevring, hvor et mylder af personer (vi har så mange skuespillere) mødtes på grund af vandet fra Hevring Å. Vi havde her forsøgt os med en kriminalkomedie, hvor nogle forsøgte at opklare mordet på pastor emeritus Gram i Ho, mens flere forskellige grupper, der hver især troede at de havde slået ham ihjel, gang på gang søgte at gemme liget, bl.a. i professor Zweisteins laboratorium og på stedets das. Indtil liget ved et uheld gik op i flammer på et for tidligt tændt Sankt Hans-bål.

 


Protektor 2004  Søren Østergaard

 


Protektor 2003  Flemming Leth

2003 - Hamleth                                         
Som protektor for det allerførste skuespil, hvor vi måtte prøve alting fra grunden, havde vi naturligvis overtalt gør-det-selv Flemming Leth, som vi følte os på bølgelængde med.

Hamleths fars kongsgård Hevringholm var som bekendt overtaget af den onde onkel, som både havde slået Hamleths far ihjel og giftet sig med moderen. I vores crazy-version snitter Hamleth på en stor maskine: en livsfarlig myggeklapper. De glade gøglere kommer i gabestok, Polonius skubbes ud af et vindue af den pavelige spion Papa Razzi, og fru Polonius vil have en af sine døtre gift med Hamleth for at blive dronningemoder, men reddes fra sit forsøg på at drukne sig i Hevring Å af den norske ildelugtende fiskeskipper Olav Konge, som kommer sejlende i et skib, der er hængt op i lege- og festpladsens svævebane. Hvem Hamleth til sidst vælger, skifter fra spilleaften til spilleaften.

TV-2 Østjylland fandt opstarten af HATS så interessant, at de løbende fulgte forberedelserne og også var til stede ved premieren. Med adskillige indslag i fjernsynet kunne vi ikke ønske os en bedre omtale.

 

Kontakt                                                     
Vil du i kontakt med os, kan du enten ringe til 
John Pedersen 86 48 88 31 eller Niels Bjerre Jørgensen 86 48 93 09.

Vi søger altid nye ideer, nye hjælpere og medvirkende, instruktøraspiranter, forfattere og i det hele taget folk, der har lyst til at være med på den ene eller anden måde.
Har du lyst til at lave film, så har vi også brug for dig!

 
Gå til gøgl

Sponsorliste

En stor tak til alle vore sponsorer, som har gjort det muligt for os at glæde andre.


Sparekassen Djursland
Super Best, Ørsted
Sparekassen Kronjylland
Djurslands Bank
Superbrugsen, Auning
Super Spar, Vivild
FinDan Køle- og Elteknik, Allingåbro Reklamemåtten, Auning
Guldbageren, Auning
Børnehuset, Skørring
Auning Skilte
Auning Radio og TV
Lapin Beer, Grenå
Ørsted Nærkøb
Scanpan, Ryomgaard
Guldbageren, Ørsted
Henriks Auto, Auning
Realmæglerne Norddjursland
Benny Dahlerup, Ørsted Radio og TV
Auning El-Service
Meta Plast Röchling, Allingåbro
Døgnkiosken, Allingåbro
Tømrermester Niels Sørensen, Vivild
Gjerrild Nordstrand Camping
Bacheriet, Allingåbro
Norddjurs ErhvervsNet
ÆldreSagen Rougsø-Sønderhald
Lions Club Gl. Estrup
Norddjurs kommune
Dansk Amatør Teater Samvirke (DATS)
Auning VVS
Flügger Ørsted
Bollegård Bed&Breakfast
FinDan Køle- og Elteknik A/S, Allingåbro