Mordet i Løvenholmskoven    refereret fra avisartikler og historien Mordet i Løvenholmskoven, af politiets efterforskere. Fås som e-bog for under 20 kr. Lindhart og Ringhof, ISBN: 9788711751404.

Den nok mest tragiske begivenhed i Hevring i nyere tid må være mordet på Kirsten Olsen. Hun forsvandt lørdag aften d. 11. juli 1981 på vej på cykel til en veninde i Tørslev. En cykeltur på 2 km, som blev meget kortere. Hun blev fundet fire døgn efter, kvalt med en snor om halsen, ved en skovvej i Løvenholmskoven.

Kirsten blev kun 16 år. Hun gik på gymnasium i Grenå, men nu var det sommerferie, og hun skulle dagen efter på ferie med en veninde. Den skæbnesvangre dag havde hun besøgt sin kæreste, som også var fra Hevring, men nu boede i Randers. Hun valgte at tage på tommelfingeren hjem til Hevring. Hun blev set gående i vejsiden af vidner såvel i Randers som kort før Fausing. Herefter blev hun set af nogle børn i Hevring, stige ud af en rød eller orange bil, som kom fra Vivild-siden. Hun vekslede nogle ord med sin mor gennem køkkenvinduet til forsamlingshuset, hvor moderen hjalp til den dag. Så tog hun sin cykel og kørte mod Tørslev.

Dagen efter blev forældrene klar over, at Kirsten var forsvundet. Faderen fandt hendes cykel og taske på en mark på vej mod Tørslev, og politiet blev tilkaldt. Snart var såvel rejseholdet også med, og en helikopter samt soldater deltog i eftersøgningen. Alligevel var det en ung mand på spadseretur i Løvenholmskoven, som fandt Kirsten. Hun havde et reb om halsen, som var bundet fast til et træ, og hun var næsten afklædt.

Det tog to år, før morderen blev endeligt afsløret og dømt. Det var en 34-årig skovarbejder, Børge Ludvig Christoffersen, som boede nord for Randers, men som på mordtidspunktet lå i campingvogn på Gjerrild nordstrand sammen med kone og barn. Han var kendt af politiet, fordi han havde flere tidligere overgreb på samvittigheden, og han var i søgelyset fra starten - men der var ikke tilstrækkelige beviser. 

Efterforskningen er grundigt beskrevet i den lille bog Mordet i Løvenholmskoven, som er skrevet af politiefterforskere (såvidt jeg kan regne ud Svend Pilgaard og Emil Stenderup fra Randers Politi). Også avisartiklerne, som der er linket til under fotos'ene til højre, fortæller mere.


Kirsten ved stranden
https://amtsavisen.dk/randers/Tilbageblik-Da-Kirsten-forsvandt/artikel/243857


B.L.Christoffersen føres ud af retten i Viborg
https://amtsavisen.dk/randers/Pilgaard-taenker-tit-paa-Loevenholm-drabet/artikel/243856